Уредување на Антон Ашкерц

Вашите промени ќе бидат видливи за корисниците откако ќе ги прифати овластен корисник. (помош)

Зачувувајќи ги промените, се согласувате на Условите на употреба и неотповикливо се согласувате дека ги објавувате вашите придонеси под условите на лиценцата CC-BY-SA 4.0 и ГЛСД (GFDL). Се согласувате дека наведувањето на хиперврска или URL-адреса претставува достатно оддавање на заслуга според лиценците на Криејтив комонс.
Откажи Помош за уредување (се отвора во нов прозорец)

Вметни: È è Ѝ ѝ (букви со надреден знак)   (црта/тире)  - (цртичка)   (апостроф)  „“ (наводници) ‚‘ (полунаводници) ® © @ ~ | ° ¡ ¿ × ± ½ ¼ ¾ ¹ ² ³ + § Ψ   · {{пне|}} · {{римски|}} · {{рн|}} · {{пн|}} · {{!}} ·
== Поврзано ==  ·  == Наводи == {{наводи}}  ·  == Надворешни врски ==   (пасуси најдолу во статијата)


Основни: ^{} · _{} · \sqrt[]{} · \frac{}{} · \int_{}^{} · \lim_{\rightarrow} · \sum_{=}^{}

Стандардни функции: \sin{} \cos{} \tan{} · \cot{} \sec{} \csc{} · \exp{} \ln{} \log{} · \sinh{} \cosh{} \tanh{} \coth{} · \arcsin{} \arccos{} \arctan{}

Дијакритики: \acute{} \breve{} \check{} \grave{} \tilde{}
{{}}

Сакате да го пробате уредувањето на страници и да експериментирате? Правете го тоа во Песочникот, кој е создаден токму за таа намена!
Видете ги нашите начела и напатствија за повеќе информации за користењето и уредувањето на Википедија.

Единици на Википодатоци што се користат на страницава

  • Антон Ашкерц: Наслов, Викиврска, Исказ: P1015, Исказ: P1048, Исказ: P1053, Исказ: P1157, Исказ: P1222, Исказ: P1223, Исказ: P1248, Исказ: P1362, Исказ: P213, Исказ: P214, Исказ: P227, Исказ: P244, Исказ: P245, Исказ: P268, Исказ: P269, Исказ: P271, Исказ: P349, Исказ: P409, Исказ: P428, Исказ: P434, Исказ: P496, Исказ: P549, Исказ: P650, Исказ: P651, Исказ: P691, Исказ: P781, Исказ: P886, Исказ: P902, Исказ: P906, Исказ: P947, Исказ: P950, Опис: mk